Законопроєкт передбачає виділення Києву понад 60 млрд доларів, з них військова допомога складає понад 48 млрд доларів протягом 2024 року.

Сенатори США, опублікували угоду по кордону, з якою пов’язане виділення грошей на підтримку України, Ізраїлю та Тайваня. Загальна сума підтримки складає 118,28 млрд доларів.

Згідно з угодою, з цієї суми на Україну буде виділено понад 60 млрд доларів.

Голосування по угоді у Сенаті призначено на середу, 7 лютого.

Військова допомога передбачає 48,43 млрд доларів на продовження підтримки США Україні в її боротьбі проти Росії через військове навчання, обмін розвідданими, збільшення присутності в зоні відповідальності Європейського командування та іншу підтримку включно:

  • 19,85 млрд $ на поповнення запасів озброєнь і техніки США, наданої Україні з запасів Міністерства оборони (DoD);
  • 13,8 млрд $, щоб дозволити Україні переозброїтися через купівлю озброєнь та боєприпасів з оборонно-промислової бази США;
  • 14,8 млрд $ на продовження підтримки України США через військове навчання, обмін розвідданими, збільшення присутності та інші підтримуючі дії.

У законопроєкт також включено 8 млн доларів для Генерального інспектора Міністерства оборони (IG)

Також угода передбачає бюджетну підтримку України, зокрема 7,85 млрд доларів на пряму бюджетну підтримку та додатково 1,58 млрд доларів на підтримку розвитку української економіки у пріоритетних секторах.

Окрім того, передбачено ще є 10 млрд доларів на "гуманітарну допомогу цивільному населенню у зонах конфлікту, включаючи Газу, Західний берег та Україну".