Голнес прагне прийняти нову конституцію Ямайки, яка зробить країну республікою без монархії.

Герцог і герцогиня Сассекські потрапили в скандал після того, як позували з прем'єр-міністром Ямайки Ендрю Голнесом, який раніше заявляв, що має намір відмовитися від монархії. Про це повідомило видання Daily Mail.

Зокрема, вони сфотографувалися з політиком на червоній доріжці після прибуття до Кінгстона на прем'єру нового фільму про Боба Марлі " Одна любов".

Тому їхній візит став несподіваним з огляду на те, що Ямайка продовжує рухатися вперед зі своїм планом розірвати зв'язки з британською монархією через референдум, який має відбутися цього року.

Зазначається, що зустріч відбулася в той час, коли Кейт Міддлтон відновлювалася в лікарні після операції на черевній порожнині, а його батько, король Чарльз III, готувався до операції на простаті.

"За звичайних обставин не було б нічого поганого, якби вони пішли на прем'єру фільму. Але в той час, коли його батько лягає під ніж, а Ямайка галасує про повалення монархії, це доволі байдуже", - зазначили коментатори.

Варто нагадати, що прем'єр вже давно критикує відносини Ямайки зі Співдружністю націй і британською монархією. Ще у 2022 році він оголосив, що його країна планує стати незалежною. Голнес також сказав принцу Вільяму і Кейт Міддлтон, що вони не будуть королем і королевою його острівної держави.

 Скріншот

Принц Гаррі, Меган Маркл, Ендрю Голнесс із дружиною та міністр культури