У Великій Британії принц Едвард отримав титул герцога Единбурзького, який раніше належав його батькові принцу Філіпу, повідомляє пресслужба королівської сім'ї, пише УНН.

"Його Величність Король був радий дарувати титул герцога Единбурзького принцу Едварду, графу Уессекському і Форфару, з нагоди 59-річчя Його Королівської Високості. Титул належатиме принцу Едварду протягом усього життя Його Королівської Високості", - ідеться в повідомленні.

Востаннє герцогство було надано для принца Філіпа 1947 року після його одруження з принцесою Єлизаветою, яка носила титул герцогині Единбурзької до сходження на престол 1952 року.

"Нові герцог і герцогиня Единбурзькі пишаються тим, що продовжують справу принца Філіпа з розширення можливостей для молодих людей будь-якого походження, щоб вони могли повністю розкрити свій потенціал", - вказали в королівській родині.

Його Королівській Високості було присвоєно звання графа Уессекського 1999 року з нагоди його одруження з міс Софі Ріс-Джонс.

У 2019 році королева Єлизавета II дарувала графу Уессекському додатковий титул графа Форфара з нагоди 55-річчя Його Королівської Високості.

Титул герцога Единбурзького раніше надавався для членів королівської сім'ї чотири рази:

  • 1726 — принц Фредерік, старший син короля Георга II.
  • 1764 — принц Вільям, брат короля Георга III, як частина спільного титулу, герцог Глостерський і Единбурзький.
  • 1866 — принц Альфред, другий син королеви Вікторії.
  • 1947 — принц Філіп, чоловік королеви Єлизавети II.