Радник американського лідера назвав нову ініціативу республіканців "вивертом" і зазначив, що вона не отримає схвалення Байденом.

Президент США Джо Байден не буде підписувати законопроєкт республіканців у Палаті представників про допомогу Ізраїлю без допомоги Україні. Про це у неділю, 4 лютого, заявив радник Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван в інтерв’ю NBC News.

Посилаючись на "небезпечні обставини, в яких нині перебуває Ізраїль", спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон у суботу оголосив про підготовку окремого законопроєкту щодо надання допомоги цій країні без урахування підтримки України. Він має намір поставити документ на голосування цього тижня.

Відповідаючи на запитання, чи підпише президент такий законопроєкт, якщо він ляже на його стіл, Салліван назвав такий крок республіканців "вивертом" (ploy).

"Ми вважаємо, що це виверт. І ми бачимо, що цей виверт з боку Палати представників не є серйозним зусиллям, спрямованим на розв’язання проблем національної безпеки, з якими стикається Америка", – сказав Салліван.