Китайська влада працювала з приватними компаніями в країні, щоб "виявити та локалізувати критиків за кордоном".

Уряд Китаю інвестує "безпрецедентні ресурси" у дезінформацію, цензуру, а також переслідування інакодумців. Про це у п'ятницю 29 вересня, йдеться у заяві Держдепа США.

Там зазначили, що КНР намагаєтьяс сформувати "зручні" наративи на свою користь серед іноземної аудиторії.

"Китай стає впевненішим у своїй силі і вони вважають, що можуть просувати свої інтереси за допомогою маніпулювання інформацією" - написано у звіті Держдепу.

У звіті зазначено, що Пекін витрачає мільярди доларів на просування помилкових чи упереджених тверджень, які пригнічують критику політичного керівництва КНР. 

Зокрема, у Держдепі вказують, що китайські державні ЗМІ підтримували та посилювали прокремлівську чи антинатівську пропаганду після вторгнення Росії до України.

"Наприклад, вони поширювали заяви Москви про наявність на території України секретних об'єктів із виробництва біологічної зброї, що фінансуються Сполученими Штатами. У свою чергу, Росія просуває пропаганду КНР, пов'язану з Тайванем та іншими інтересами КНР", - йдеться у звіті.

У звіті також йдеться про те, що китайський уряд використовував тактику залякування критиків режиму в країні. 

У той же час, в звіті сказано, що Пекін у просувані маніпулятивної інформації зіштовхнувся із серйозними невдачами у демократичних країнах через протидію з боку місцевих ЗМІ та громадянського суспільства.