Аграрії вирішили пропускати 12 машин один раз протягом 12 годин, розповів спікер ДПСУ Андрій Демченко.

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок до пунктів пропуску на кордоні з Україною. Зокрема, на пункті пропуску Шегині протестувальники вирішили пропускати в бік України по 12 автомбілів раз на 12 годин. Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник Держприкордонслужби (ДПСУ) Андрій Демченко у вівторок, 5 березня.

"Як і раніше блокування здійснюється на шести пунктах пропуску. З п’ятниці польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в обох напрямках по пункту пропуску Шегині. Цієї ночі, за інформацією від польських колег, надійшла інформація, що протестувальники вирішили пропускати в бік України по 12 автівок одноразово раз на 12 годин. В бік Польщі ситуація незмінна", - розповів посадовець.

За його словами, польські фермери не пропускають автівки, що слідують з України на в’їзд в Польщу, через пункт пропуску Ягодин.

Станом на ранок 5 березня в чергах на території Польщі загалом перебуває 2350 вантажівок. Найбільше навпроти пунктів пропуску Краківець та Ягодин.

Демченко уточнив, що легкові і автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.