Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що попри непродовження Європейською Комісією ембарго на українське зерно на п'ять країн-членів ЄС, серед яких і Польща, його країна продовжить заборону на ввіз українського збіжжя. Про це він сказав під час зустрічі з виборцями в Елку, передає УНН.

"Так сталося, що в цей момент Європейська комісія винесла це погане рішення для польського фермера. Ми стоїмо на боці польського фермера, на боці польського села. Я сказав це кілька днів тому: "Або ви продовжите заборону на ввіз, або ми це зробимо самі". І ми зробимо це самі сьогодні з півночі", - заявив Моравецький.

Прем'єр назвав непродовження ембарго на українське збіжжя "гірко-солодким подарунком", і назвав це питання "принциповим" моментом. Він підкреслив, що попри відсутність згоди з боку Європейської комісії Польща продовжить заборону на транспортування українського зерна.

"Ми не будемо слухати Берліна, ми не будемо слухати (президента Комісії ЄС Урсулу, - ред.) фон дер Ляєн, (польського політика Дональда, - ред.) Туска чи (главу Європейської народної партії Манфреда, - ред.) Вебера. Ми це зробимо тому, що це в інтересах польського фермера", - заявив Моравецький.