Ізраїль відправив до Каїру переговірників для укладання домовленостей про перемир'я з ХАМАС, однак переговори були зупинені.

Ізраїль припинив переговори з лідерами ХАМАС, які проходили у єгипетському Каїрі за посередництва Катару. Про це у суботу, 17 лютого, заявив прем'єр-міністр Ізраілю Біньямін Нетаньягу, пише Reuters.

Він підкреслив, що вимоги бойовиків стали "безглуздими". 

Глава уряду зазначив, що представники Ізраїлю намагалися досягти припинення вогню в Газі і звільнити понад 100 ізраїльських заручників, що утримуються на контрольованій ХАМАС території, але переговори зайшли у глухий кут. 

"Ми нічого не отримали, окрім безглуздих вимог від ХАМАС. Ці вимоги включають припинення війни і залишення ХАМАС у спокої, звільнення "тисяч вбивць" з ізраїльських в'язниць і навіть є вимоги щодо святого місця в Єрусалимі, відомого як Храмова гора в іудаїзмі і Благородне святилище в ісламі. 

Ізраїльські представники в Каїрі сиділи і слухали, і не було жодних змін: ані на міліметр. Не було і нанометра змін", - сказав Нетаньягу.

Він додав, що поки не відбудеться бодай якихось зрушень щодо списку вимог, у переговорників немає причин повертатися до Єгипту.