Подорож до Азії та Океанії була на порядку денному папи протягом деякого часу, але були сумніви щодо того, чи 87-річний понтифік вирушить у неї, враховуючи його проблеми зі здоров'ям.

На початку осені очільник католицької церкви планує тривалу подорож. Папа Римський Франциск відвідає низку азійських країн. Подорож має стати найдовшою за весь час його 11-річного папства. Про це у п'ятницю, 12 квітня, повідомила пресслужба Святого Престолу.

"Приймаючи запрошення відповідних глав держав та церковної влади, Папа Франциск від 2 до 13 вересня здійснить Апостольську подорож в Індонезію, Папуа-Нову Гвінею, Східний Тимор і Сінгапур", - йдеться у повідомлені. 

Сказано, що Святіший Отець з 3 до 6 вересня перебуватиме в Джакарті, відвідуватиме Порт-Морсбі та Ванімо від 6 до 9 вересня, Ділі - з 9 до 11 вересня та Сінгапур з 11 до 13 вересня. Докладну програму візиту оголосять пізніше.

Для папи Франциска це буде перша закордонна поїздка в цьому році та найтриваліша за весь час його 11-річного перебування на папському престолі.

Останньою міжнародною поїздкою папи Римського було дводенне перебування у Марселі, Франція, торік у вересні. У листопаді він відмовився від поїздки на кліматичну конференцію COP28 у Дубаї через запалення легенів.