Євробачення відбудеться у травні у шведському місті Мальме. Півфінали проведуть 7 та 9 травня, гранд-фінал конкурсу відбудеться у суботу, 11 травня.

На 68-му пісенному конкурсі "Євробачення" змінився порядок виступів у Гранд-фіналі. Про це йдеться на офіційному сайті конкурсу.

Зокрема, цього року учасники не лише обиратимуть місце свого виступу у першій чи другій половині, а й матимуть нову опцію - "Вибір продюсера".

Таким чином, 25 з 26 артистів у Гранд-фіналі (Швеція вже обрала позицію 1) зможуть обрати першу половину, другу половину або "Вибір продюсера" у випадковому жеребкуванні.

Це означає, що якщо артист витягне "Вибір продюсерів" у випадковому жеребкуванні - продюсери шоу зможуть розмістити цю пісню де завгодно в першій або другій половині порядку виступів.

Загалом, буде шість місць для вибору в першій половині та шість місць у другій половині, загалом 13 місць на "вибір продюсера".

Причиною нового правила є бажання створити максимально вражаючий порядок виступів.

"Вся справа в тому, щоб створити найкраще телевізійне шоу та дати всім артистам шанс сяяти. У попередні роки, маючи лише жеребкування першої та другої половини, ви могли виявити, що багато балад потрапили в одну частину шоу або багато фаворитів були обрані для виконання в одній половині. Додавання гнучкості Producer’s Choice дає мені можливість створити ще кращий потік різних темпів і ще більш захоплюючий великий фінал", - пояснив продюсер конкурсу Крістер Бьоркман.