Місцева влада Німеччини повідомила, що завершує пошукову операцію в передмісті Берліна із розшуку левиці. Доказів існування тварини так і не знайшли, пише CNN, повідомляє УНН.

Влада Німеччини наказала провести широкомасштабну пошукову місію близько опівночі за місцевим часом у четвер, після того, як кілька очевидців повідомили, що бачили великого хижого кота, який переслідував дикого кабана.

До пошукової групи увійшли два гелікоптери, колона з 30 поліцейських машин і 100 поліцейських, озброєних безпілотниками та інфрачервоними камерами, а також ветеринар і мисливці. Поліція попередила жителів деяких районів Берліна залишатися вдома.

Міхаель Грюберт, мер громади Кляйнмахнов, заявив у четвер, що помічена тварина, ймовірно, була левицею. У п'ятницю він сказав, що "крім дикого кабана, більше нічого не зустрічалося".

"Після вивчення кількох натяків виявилося, що в цьому районі не було жодної ознаки левиці чи дикої тварини. Можна сказати досить впевнено, сьогодні, 21 липня, в цьому районі немає жодної дикої тварини", — додав він.

Раніше речниця поліції Керстін Шредер підтвердила, що влада "впродовж ночі досліджувала походження тварини". Вони перевіряли, зоопарки та інші тваринницькі об’єкти, робили запити. Але ніде не підтвердилось, що левиця зникла з якогось закладу.