Вільям був названий герцогом Корнуолським - титул, який раніше належав його батькові, - у вересні 2022 року, коли Чарльз III вступив на престол як король.

Британська королівська родина оприлюднила свої річні фінансові звіти. Згідно з ними, 41-річний Вільям цього року отримав приватний дохід від герцогства Корнуольського майже шість мільйонів фунтів стерлінгів (близько 270 млн гривень). Про це пише Daily Mail.

Відомо, що принц Уельський успадкував земельні володіння герцогства після смерті своєї бабусі, покійної королеви Єлизавети II, і сходження на престол його батька, короля Чарльза III, і тепер має право отримувати від нього прибуток щороку.

У 2022-2023 роках герцогство отримало рекордний прибуток у розмірі 24,048 млн фунтів стерлінгів, що на 1,02 млн фунтів більше порівняно з 23,024 млн фунтів стерлінгів роком раніше.

"Король Чарльз ІІІ як колишній принц Уельський раніше мав право на 11,275 млн фунтів стерлінгів із надлишку, а Вільям, який провів близько шести місяців останнього фінансового року як герцог Корнуольський і принц Уельський, на 12,773 млн фунтів стерлінгів", - повідомили в Кенсінгтонському палаці.

Читайте також: