Без додаткового фінансування Міноборони США незабаром досягне межі, коли не зможе підтримувати нинішній рівень допомоги Україні у сфері безпеки, зазначив Пет Райдер.

Україна все ще може отримати зброю від США на загальну суму майже 6 млрд доларів. Про це напередодні сказав речник Пентагону Пет Райдер на брифінгу.

"На даний момент у нас є приблизно 4,8 млрд доларів відновлених президентських повноважень на скорочення (механізм, що дозволяє президенту передавати військові матеріали з баз та складів Збройних сил США без консультацій з Конгресом у межах встановлених максимальних стель – КР.), та 1,1 млрд доларів наявних ресурсів для поповнення американських запасів", – сказав Райдер.

За його словами, без додаткового фінансування Міноборони США незабаром досягне межі, коли не зможе підтримувати нинішній рівень допомоги Україні у сфері безпеки.

Ця ситуація підкреслює важливість подальшої підтримки України з боку Конгресу у вирішальний момент її кампанії із захисту своєї свободи та протистояння російській агресії, – наголосив представник Пентагону.

Райдер зазначив, що рішення Міноборони США щодо витрат будуть ґрунтуватися на багатьох чинниках, серед яких нагальні потреби України, наявність обладнання та здатність Америки поповнювати свої ресурси.