Військові Китаю заявили, що ракетний есмінець Сполучених Штатів USS Milius незаконно увійшов у води Південно-Китайського моря. У ВМС США цю заяву заперечили, інформує УНН, посилаючись на CGTN.

У заяві Південної зони бойового командування Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) ідеться, що американський військовий корабель пройшов біля островів Сіша в Південно-Китайському морі у четвер, 23 березня.

Речник командування старший полковник Тянь Цзюньлі заявив, що есмінець "без дозволу" зайшов у територіальні води Китаю, що "серйозно підриває мир і стабільність" у регіоні. Він додав, що командування НВАК залишатиметься у стані підвищеної готовності та вживатиме необхідних заходів "для рішучого захисту національного суверенітету, безпеки, миру та стабільності". 

У відповідь військово-морські сили США заперечили заяву китайських військових, заявивши, що есмінець проводить "звичайні операції" в Південно-Китайському морі та не був вигнаний.

"Сполучені Штати продовжуватимуть літати, плавати та діяти там, де це дозволено міжнародним правом", - ідеться у заяві 7-го флоту ВМС США.