КНР не буде "підкидати хмизу в вогонь" у цьому конфлікті, заявив китайский міністр закордонних справ своєму українському колезі.

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї запевнив українського колегу Дмитра Кулебу, що КНР не передає летальну зброю Росії. Про це заявило китайське МЗС в неділю, 18 лютого.

"Незалежно від того, як зміниться міжнародна ситуація, Китай сподівається, що китайсько-українські відносини розвиватимуться нормально і продовжуватимуть приносити користь двом народам", - йдеться в заяві відомства.

Китайський міністр закордонних справ Ван Ї висловив Кулебі "принципову позицію" Пекіна про "українське питання" (так КНР називає війну РФ проти України). Він також наполіг, що сприятиме миру та переговорам і не буде "підкидати хмизу в вогонь".

"Китай не використовує можливості і не продає летальну зброю в райони конфлікту або сторонам конфлікту. Ми продовжуватимемо відігравати конструктивну роль у припиненні війни та якнайшвидшому відновленні миру. Навіть якщо є лише проблиск надії на мир, Китай не відмовиться від своїх зусиль", - запевнили в МЗС Китаю.