Кораблі ВМС Великобританії та літаків ВПС США атакують об'єкти хуситів у Ємені. Вибухи прогриміли у низці міст.

В Єменському місті Ходейда у ніч проти п’ятниці, 12 січня, відбулися вибухи. Після цього місцеві ЗМІ повідомили також про потужні вибухи у столиці Ємену – місті Сана, а також по низці інших міст.

Агентство Reuters з посиланням на американських чиновників повідомляє, що США та Великобританія почали завдавати ударів по об'єктах хуситів у Ємені.

Тим часом у Пентагоні офіційно підтвердили удари по Ємену:

 

"Ми атакували близько 10 об'єктів хуситів у Ємені. Вражені центри виробництва дронів та склади зброї", - заявив представник Пентагону.

За даними Al Arabia, в Ємені атаковано 10 об'єктів, які використовувалися для зберігання зброї та навчання хуситів. Також повідомляється про роботу систем ППО хуситів. Серед іншого удару завдано по аеропорту Сани.

Також у соцмережах і ЗМІ з'явилися фото, як стверджується, з Ємену, з можливими наслідками атаки.

 

 

Причиною атак стали напади хуситів на судна у Червоному морі. Вони стали відповіддю на ігнорування вимог щодо припинення атак на судна, що прямують через Червоне море. З початку війни у секторі Газа угруповання атакують судна та влаштовують ракетні атаки на ізраїльські міста.Військова операція спрямована проти Хусітов Ємену і називається "Вартовий процвітання". Перед атакою Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію США із засудженням атак на судна в Червоному морі, що дало правову основу Заходу для ударів по хуситах.