Глава компанії пообіцяв забезпечити Сектор Гази супутниковим зв'язком, у відповідь у Тель-Авіві заявили про розрив співпраці із Starlink.

В Ізраїлі заявили, що відмовляються від супутникового зв'язку Starlink після того, як засновник компанії SpaceX Ілон Маск заявив про те, що його мережа буде працювати у Секторі Гази. Про це міністр зв'язку Ізраїлю Шломо Карі повідомив у соцмережі Х.

"ХАМАС використовуватиме Starlink для терористичної діяльності. У цьому немає сумнівів, ми це знаємо, і Маск це знає. ХАМАС - це ІДІЛ. Можливо, Маск захоче обумовити це рішення звільненням наших викрадених немовлят, синів, дочок, людей похилого віку. Усіх! До того часу мій офіс припинить усі зв’язки зі Starlink", - наголосив Карі.

Він також додав, що Ізраїль використовуватиме всі наявні засоби, аби протидіяти постачанню зв’язку через Starlink до сектору Гази.

Такий крок став відповіддю на заяву Маска про те, що супутникова система зв'язку Starlink "підтримуватиме зв'язок з міжнародно визнаними гуманітарними організаціями в Газі".