Місяці спекотної та сухої погоди створили умови для цьогорічних рекордних лісових пожеж у Канаді. Вчені кажуть, що пиричина у зміні клімату. Про це пише AFP, передає УНН.

Поглиблений науковий аналіз, опублікований у вівторок встановив, що сезони лісових пожеж мають принаймні в сім разів більшу ймовірність виникнення в результаті забруднення повітря.

Дослідження, проведене групою World Weather Attribution, також показало, що протягом року пожежонебезпечні умови були на 50 відсотків інтенсивнішими внаслідок глобального потепління.

Оскільки лісові пожежі є дуже складними і викликані не лише кліматом, дослідники зосередилися на сприятливих умовах пожеж, використовуючи метрику, яка називається індексом пожежної погоди (FWI).

Це поєднує температуру, швидкість вітру, вологість і опади. Команда збирала ці дані з січня по липень, щоб визначити інтенсивність пожежної погоди протягом усього сезону.

Незважаючи на те, що пожежі в Квебеку Канади були безпрецедентними, аналіз нещодавніх кліматичних даних показав, що сезонні умови, що спричиняють пожежі, більше не є рідкістю, а трапляються раз на 25 років. Це означає, що тепер вони мають чотири відсотки шансів відбуватися щороку.