Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою наступного тижня в Брюсселі. Про це повідомляється на сайті Держдепу, передає УНН.

Ентоні Блінкен з 3–5 квітня перебуватиме в Брюсселі, де візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ НАТО і на десятому засіданні Енергетичної ради США-ЄС.

Повідомляють, що під час зустрічі міністрів закордонних справ НАТО держсекретар Блінкен наголосить на незмінній підтримці США Україні та прихильності трансатлантичній безпеці й міжнародному порядку, заснованому на правилах.

«Блінкен проведе двосторонні зустрічі з Верховним представником і віце-президентом Європейського Союзу Жозепом Боррелем, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою», - йдеться в повідомленні.

Ентоні Блінкен підтримав мирні ініціативи Києва і назвав будь-які заклики заморожування конфлікту «пасткою», що дасть змогу росії відпочити і переоснаститися, щоб потім знову перейти в атаку.