Також компанія видаляє дані про скупчення людей в Ізраїлі та Секторі Газа в реальному часі.


Компанія Google вимкнула поточні дані про дорожній рух в Ізраїлі та Секторі Газа для своїх додатків Maps і Waze на прохання ізраїльських військових напередодні можливого наземного вторгнення в Газу. Про це повідомляє Bloomberg.

 

"Як ми робили раніше під час конфліктних ситуацій і у відповідь на розвиток ситуації в регіоні, ми тимчасово вимкнули можливість перегляду реальних умов дорожнього руху та інформації про зайнятість з міркувань безпеки місцевих громад", - сказав представник Google.

 

Також Google видаляє дані про скупчення людей в Ізраїлі та Секторі Газа в реальному часі на прохання Армії оборони Ізраїлю. Інформація про рух в реальному часі може виявити пересування ізраїльських військ.

Хоча Карти та Waze не відображатимуть затори в реальному часі, водії, які використовують навігаційні системи, продовжуватимуть отримувати приблизний час прибуття на основі реальних умов, зазначили в Google.

 

Компанія вжила аналогічних дій в Україні минулого року після вторгнення Росії, вимкнувши дані про рух транспортних засобів і пішоходів у реальному часі.