При затриманні фігурант відкрив вогонь з вогнепальної зброї "і його під час бойового зіткнення було нейтралізовано".

В Карелії ФСБ нейтралізувала нібито завербованого українськими спецслужбами громадянина Білорусі, який готував теракт. Про це повідомляють росЗМІ.

За даними спецслужби, завербований громадянин Білорусії 1974 року народження був членом забороненого в республіці націоналістичного формування Полк імені Кастуся Калиновського та перебував у міждержавному розшуку.

Зазначається, що "агент українських спецслужб здійснював збір та передачу інформації щодо об'єктів транспортної інфраструктури та органів виконавчої влади регіону".

"Діючи за вказівкою кураторів, об'єкт вилучив із заздалегідь обладнаного для нього схову засоби ураження та саморобний вибуховий пристрій, з метою скоєння підриву однієї з адміністративних будівель м. Олонця", - заявили в ЦГЗ.

Там додали, що при затриманні фігурант відкрив вогонь з вогнепальної зброї по співробітникам спецслужб "і його під час бойового зіткнення було нейтралізовано".

Співробітники органів безпеки та громадянське населення не постраждали.

На місці події вилучено готовий до застосування саморобний вибуховий пристрій, виготовлений на основі пластичної вибухової речовини РЕ-8 (виробництва Великобританії), електродетонатора М-6 (виробництва США) та побутового таймера, а також пістолет Макарова та боєприпаси до нього.