російський диктатор володимир путін прокоментував можливість продовження зернової угоди і заявив, що рф згодна відновити угоду, тільки якщо всі умови кремля будуть виконані, передає УНН з посиланням на росЗМІ.

“Ми можемо призупинити участь у цій угоді. Але якщо всі в черговий раз нам скажуть, що всі дані нам обіцянки будуть виконані ми відразу ж приєднаємося до цієї угоди. Знову”, — сказав путін.

Нагадаємо

Термін дії угоди про експорт українського зерна спливає 17 липня. Зазначається, що за 11 місяців роботи зернового коридору українські аграрії змогли експортувати мільйони тонн зерна.

Генеральний секретар ООН надіслав листа президенту російської федерації володимиру путіну, в якому він виклав свої пропозиції щодо подальшого здійснення угод про постачання російської та української продукції – продовольства і добрив – на світові ринки. 

У разі призупинення угоди основні ринки, які потребують найбільше української продукції, це ринки Африки, Азії та Близького Сходу. Затримка з логістикою та неможливість вчасно доставити продукцію породжуватиме нові виклики з голодом.