Продажі, організовані через уряд США, торік зросли до 80,9 мільярда доларів, зазначає Reuters.

Продажі американської військової зброї іноземним урядам у 2023 році зросли на 16% - до рекордних 238 мільярдів доларів США. Про цез посиланням на дані Державного департаменту США повідомляє Reuters. 

Продажі американської зброї включали 10 мільярдів доларів США на високомобільні артилерійські ракетні системи (HIMARS) для Польщі; 2,9 мільярда доларів США на сучасні ракети класу «повітря-повітря» AIM-120C-8 (AMRAAM) середньої дальності для Німеччини та системи ЗРК National Advanced Surface to Air Missile Systems (NASAMS) для України.

Американська компанія Lockheed виробляє HIMARS, а RTX (раніше Raytheon) розробляє AMRAAM відповідно. Іще одна американська компанія RTX разом з норвезькою Kongsberg займаються спільним виробництвом NASAMS.

Прямі продажі військової техніки американськими компаніями зросли до 157,5 мільярда доларів США у 2023 фінансовому році зі 153,6 мільярда доларів у 2022 фінансовому році.

Продажі, організовані через уряд США, зросли до 80,9 мільярда доларів у 2023 році з 51,9 мільярда доларів у попередньому році.

Читайте також:
У Кривому Розі затримали торговця зброєю з РПГ та гранатами
США збільшують військову присутність у Європі
Частина американських гаубиць вже в Україні - Пентагон
Частина американських гаубиць вже в Україні - Пентагон
Україна отримала від США вантажі зі зброєю
У США пропонують спростити поставки зброї Україні
Україна отримала партію зброї зі США