Єгипет відкидає будь-яке примусове чи добровільне переміщення палестинців із сектора Гази за його межі, особливо на єгипетські території.

Уряд Єгипту заперечив інформацію про зведення загороджувального паркану на південному кордоні сектору Гази та будівництво поблизу нього притулку для прийому палестинців у разі їх вимушеного переміщення внаслідок активізації бойових дій. Про це повідомляє Xinhua з посиланням на голову Державної інформаційної служби Єгипту Діаа Рашвана.

За його словами, Єгипет відкидає будь-яке примусове чи добровільне переміщення палестинців із сектора Гази за його межі, особливо на єгипетські території.

Чиновник додав, що виселення палестинців із сектора Газа є прямою загрозою суверенітету та національній безпеці Єгипту.

"Усі єгипетські заяви та зауваження чітко показали, що це (переміщення палестинців із сектора Гази – ред.) червона лінія і що Каїр має засоби, щоб негайно та ефективно впоратися з нею", - зазначив Рашван.

Він також спростував повідомлення деяких міжнародних ЗМІ про те, що Єгипет почав будувати роздільну стіну вздовж свого кордону з сектором Гази, заявивши, що Єгипет мав буферну зону та паркани в цьому регіоні задовго до спалаху нинішньої кризи в Газі.