Борис Джонсон заявив, що російський диктатор володимир путін стверджував, що міг надіслати ракету, щоб вразити Британію “протягом хвилини”. Таку заяву зробив він під час розмови перед вторгненням в Україну. Про це повідомляє УНН з посиланням на Бі-бі-сі.

Коментарі колишнього прем’єр-міністра прозвучали в трисерійному документальному фільмі для BBC Two, присвяченому конфлікту в Україні та підведенням до вторгнення Росії в лютому минулого року.

Творцям “путін проти Заходу” він сказав, що не вважає коментарі путіна загрозою. Згодом він став одним із найбільших прихильників президента України Володимира Зеленського і відвідував Київ після того, як пішов у відставку з посади прем’єр-міністра.

“У якийсь момент він ніби погрожував мені і сказав „Борис, я не хочу тобі боляче, але з ракетою це займе лише хвилину“ або щось подібне”, — сказав Джонсон.

Джонсон попереджав, що західні санкції будуть жорсткішими, якщо Росія вторгнеться в Україну, і що підтримка НАТО зросте – навіть якщо Україна не буде близькою до того, щоб стати членом Євроатлантичного альянсу.

Міністр оборони Бен Уоллес також розповів у документальному фільмі про візит до Москви в лютому в невдалій спробі домовитися і припинити війну. Він зустрівся зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу, а також з начальником Генштабу Валерієм Герасимовим.