Спікер Палати представників вважає, що підтримка України важлива, бо Путін "продовжив би свій похід по Європі, якби йому дозволили".

Спікер палати представників США Майк Джонсон вважає критично важливим надання "летальної допомоги" Україні саме тепер. Про це йдеться в його заяві, що була зроблена під час брифінгу в Конгресі США в четвер, 18 березня.

Таким чином спікер відповів на запитання журналістів, чи готовий він ризикувати втратою посади через рішення про фінансування України.

"Якби я діяв, боячись заяв про моє звільнення, то ніколи б не зміг виконувати свою роботу. Нині критичний момент, критичний час на світовій арені. Я міг би ухвалити якесь егоїстичне рішення, зробити щось інше, але я роблю те, що вважаю правильним", - наголосив він.

За словами спікера, він довіряє доповідям розвідки про те, що лідер Китаю Сі Цзіьнпін, Володимир Путін та Іран "справді є віссю зла".

"Думаю, що вони координують свої дії в цьому питанні. Володимир Путін продовжив би свій похід по Європі, якби йому дозволили", - наголосив Джонсон.

Путін "міг би вирушити на Балкани", розпочати конфлікт із Польщею чи одним із інших союзників з НАТО, вважає посадовець.

"Думаю, надання летальної допомоги Україні тепер є критично важливим... Відверто кажучи, я б вважав за краще відправити в Україну набої, а не американських хлопців, серед яких мій син, який збирається вступити до військово-морської академії цієї осені", - наголосив він.

Джонсон вважає, що США "не може грати в політику" і "повинні вчинити правильно".

"І я збираюся надати можливість кожному члену Палати проголосувати на свою совість і за своєю волею з цього питання… Я готовий піти на особистий ризик заради цього, бо ми повинні вчинити правильно, а історія нас розсудить", - наголосив Джонсон.