Розвідники Міністерства оборони Великої Британії вважають малоймовірним, що повітряно-космічні сили рф зараз готуються до стрімкої розширеної повітряної кампанії, оскільки російська авіація продовжує значно відставати у війні, передає УНН.

Зазначається, що російські повітряно-космічні сили (ПКС) продовжують розгортати таку ж кількість літаків для підтримки операції в Україні, як і протягом багатьох місяців. Останнього тижня, після кількох тижнів спокійної активності, кількість вильотів росіян зросла і приблизно відповідає середньодобовому показнику, який спостерігається з літа 2022 року, відзначили в МО Британії.

Розвідники інформують, що загалом, російська авіація продовжує значно відставати у війні, обмежена постійною високою загрозою з боку українських сил ППО та розосередженим базуванням через загрозу ударів по аеродромах рф. Вони додають, що бойові літаки рф діють майже винятково над контрольованою росією територією, що не дозволяє їм ефективно виконувати свою ключову ударну роль.

"По всій території росії ПКС, ймовірно, зберігає майже неушкоджений парк із приблизно 1500 військових літаків з екіпажем, попри втрату понад 130 з початку вторгнення.

Однак малоймовірно, що ПКС зараз готується до різко розширеної повітряної кампанії, оскільки за поточних обставин на полі бою вони, ймовірно, зазнають невиправданих втрат літаків", - підсумували в МО Британії.