Велика Британія розширила санкції проти Росії, щоб обмежити її доступ до військового обладнання.


Велика Британія розширила антиросійський список санкцій на 19 позицій, включивши в нього в тому числі іранських фізичних і юридичних осіб, які надають підтримку РФ в оборонній сфері. Про це йдеться у повідомленні, опублікованому МЗС Сполученого Королівства.

 

Санкції запроваджено щодо іранської компанії Paravar Pars та підрозділів Корпусу вартових ісламської революції, які займаються дослідно-конструкторськими розробками та аерокосмічними технологіями. Також під санкції підпали російська компанія з розробки електроніки СМТ-АйЛогік, зареєстрована в Санкт-Петербурзі компанія Stout, яка імпортує електронні компоненти та постачальник високотехнологічних електронних компонентів ТестКомплект

Крім того, Британія ввела санкції проти компанії, що постачає безпілотники з Дубая, Aeromotus Unmanned Aerial Vehicles Trading і турецьких компаній Azu International і Turkik Union Digital Teknoloji Donosum Ofisi, що займаються постачанням комп'ютерних компонентів і технологій для оборонного сектору.

 

Обмежувальні заходи поширені на генерального директора Paravar Pars Хосейна Шамсабаді, президента компанії Алірезу Тангсірі та інших членів ради директорів.

 

Крім цього, санкції запроваджено стосовно бригадного генерала Корпуса вартових ісламської революції Алірези Балалі, керівника московського офісу інвестиційної компанії DuLac Capital швейцарця Ансельма Оскара Шмуки та громадянина Словаччини Ашота Мкртичова.

 

Крім того, Велика Британія розширила санкції проти Білорусі за її роль у підтримці російських військових.


До чорного списку включено Білоруське оптико-механічне об'єднання, Гомельський радіозавод, розробник та виробник оптичних та оптико-електронних прицілів, приладів та систем спостереження Кідма тек, компанія Оршанський авіаремонтний завод, проектно-конструкторське підприємство оптико-електронної промисловості Пеленг, компанія 2566-й завод з ремонту радіоелектронного озброєння, що спеціалізується на ремонті та модернізації озброєння та техніки ППО.