Очільник оборонного відомства розглядає можливість звільнення з уряду після чотирьох років роботи міністром.

Бен Воллес може покинути посаду міністра оборони Великої Британії після чотирьох років роботи. Ймовірно, це станеться восени. Про це у п'ятницю, 14 липня, пише британська газета The Times.

За словами джерел, 53-річний Воллес, який обіймав посаду за трьох прем'єр-міністрів, вважає, що він вже "дав відповідь на низку військових криз" і його час на посаді міністра оборони добігає кінця.

Видання пише, що роль Волеса у протистоянні України та РФ зробила його персону у Британії популярною. У першу чергу, серед консерваторів. 

The Times відзначає, що Воллес не єдиний, хто може залишити свою посаду у британському уряді. 

"Прем'єр Британії Ріші Сунак готується змінити свою команду, оскільки він намагається перезавантажити свій уряд перед наступними виборами після виснажливого початку перебування на посаді прем'єр-міністра", - вказує газета. 

Зазначається, що ймовірним кандидатом на місце міністра оборони країни може стати Джон Глен - головний секретар казначейства, який був молодшим міністром фінансів протягом усього перебування Сунака на посаді канцлера.

Крім того, на посаду можуть претендувати Том Тугендхат - міністр безпеки, і Анн-Марі Тревельян - міністр закордонних справ.