У українських військ закінчуються боєприпаси на передовій, у той час як російські війська продовжують наступати, попередив конгресменів Джо Байден.

Палата представників Конгресу США повинна терміново схвалити законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на загальну суму у 95 млрд доларів. Про це йдеться у заяві американського президента Джо Байдена, яку оприлюднив Білий Дім у вівторок, 13 лютого.

За його словами, законопроєкт має вирішальне значення для національної безпеки США. Він дозволить продовжувати роботу щодо відстоювання свободи України та надасть Ізраїлю все необхідне для захисту від нападів бойовиків ХАМАС.

"Я вітаю двопартійну коаліцію сенаторів, які об'єдналися для просування цього законопроєкту, і наполегливо закликаю Палату представників вжити термінових заходів", – заявив Байден.

Він зазначив, що США більше не можуть собі дозволити чекати, оскільки ціна бездіяльності зростає з кожним днем, особливо в Україні.

"Ми вже бачимо повідомлення про те, що у українських військ закінчуються боєприпаси на передовій, у той час як російські війська продовжують наступати, а Путін продовжує мріяти про поневолення українського народу" – підкреслив президент.

Він нагадав, що якщо США не виступлять проти тиранів, які хочуть завоювати своїх сусідів, то наслідки для національної безпеки Америки будуть значними, а союзники візьмуть це до уваги.

"Палаті представників настав час вжити заходів і негайно надіслати цей двопартійний законопроєкт на мій стіл, щоб я міг підписати його як закон", – резюмував Байден.