За останній тиждень американські військові перемістили в регіон літаки та есмінці, які допомогли Ізраїлю відбити атаку Ірану, зазначив президент США.

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу і оголосив про зібрання лідерів країн G7. Про це напередодні повідомила пресслужба Білого дому.

"Раніше сьогодні Іран і його проксі, що діють з Ємену, Сирії та Іраку, здійснили безпрецедентну повітряну атаку на військові об'єкти в Ізраїлі. Я рішуче засуджую ці атаки… Я щойно говорив з прем'єр-міністром Нетаньягу, щоб підтвердити тверду відданість Америки безпеці Ізраїлю. Я сказав йому, що Ізраїль продемонстрував неабияку здатність захищатися і відбивати навіть безпрецедентні атаки – надсилаючи чіткий сигнал своїм ворогам, що вони не можуть ефективно загрожувати безпеці Ізраїлю", – заявив Байден.

Президент США терміново скликає своїх колег – лідерів країн G7 – "щоб скоординувати спільну дипломатичну відповідь на нахабну атаку Ірану".

Також Байден додав, що за останній тиждень американські військові перемістили в регіон літаки та есмінці.

"Завдяки цьому розгортанню та надзвичайній майстерності наших військовослужбовців ми допомогли Ізраїлю збити майже всі атакуючі безпілотники та ракети", – зазначив він.