Президент США Джо Байден зустрінеться з ізраїльським лідером Біньяміном Нетаньяху в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку в середу. Про це повідомив офіційний представник Білого дому, пише AFP, передає УНН.

Лідери країн зустрінуться, щоб обговорити «спільні демократичні цінності між Сполученими Штатами та Ізраїлем і бачення більш стабільного, процвітаючого та інтегрованого регіону, а також порівняти нотатки щодо ефективної протидії та стримування Ірану», – сказав радник з національної безпеки Джейк Салліван. репортери в п'ятницю.

Раніше цього місяця Нетаньяху оголосив, що відвідає Сполучені Штати, одного з найвірніших союзників Ізраїлю, але спочатку не було жодних планів зустрічі з офіційними особами США під час поїздки, що є незвичайним випадком для відвідин ізраїльських лідерів.

Стосунки США та Ізраїлю стали більш напруженими на тлі судової реформи, яку Байден розкритикував, адже вона становить загрозу демократії. 

У липні Білий дім заявив, що Байден і Нетаньяху «зустрінуться в Сполучених Штатах пізніше цього року», не повідомляючи додаткових деталей.