Астраханський газопереробний завод зупинив переробку сировини, випуск товарного автобензину та дизельного пального.

Астраханський газопереробний завод (ГПЗ) аварійно припинив виробництво нафтопродуктів після ремонту напередодні. Установку первинної переробки конденсату тимчасово зупинили 30 березня для ремонту технологічного трубопроводу на Астраханському ГПЗ. 1 квітня стало відомо, що ремонтні роботи було завершено. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Російський Астраханський ГПЗ зупинив переробку сировини, випуск товарного автобензину та дизельного пального, 31 березня через раптове технічне обслуговування.

"Навіть якщо потужність заводу не є критично важливою для Росії, його припинення, можливо, викличе занепокоєння в Москві стосовно широкомасштабних перерв у роботі нафтопереробних установок через атаки з боку українських безпілотників", - зазначає ЗМІ.

Два трейдери підтвердили, що за інформацією Санкт-Петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі, продаж дизельного палива і бензину з заводу призупинили через непередбачене припинення виробництва нафтопродуктів.

ЗМІ зазначає, що у 2023 році завод виробив 703 тисяч тонн бензину, що становить 1,6% від загальноросійського обсягу, а також 492 000 тонн дизельного палива (0,6%) і 299 000 тонн мазуту (0,7%).