Влада Хорватії повідомила про ухвалення Окружним судом міста Спліт рішення передати судно Royal Romance Україні, запевнили в АРМА.

Яхта колишнього народного депутата Віктора Медведчука Royal Romance у Хорватії відпливла від причалу в місті Трогір для підтвердження плавучості та роботи двигунів. Про це повідомило Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) у четвер, 25 січня.

Таким чином відомство відрегаувало на інформацію ЗМІ про те, що арештована яхта вдпливла з з місця постійного перебування.

Вказано, що АРМА перебуває у постійній комунікації з хорватськими органами державної влади. Згідно з отриманими документами, суперяхта весь час перебуває у пункті дислокації, біля причалу верфі Adria Docks у місті Трогір.

"За повідомленням Міністерства моря, транспорту та інфраструктури Республіки Хорватія, яхта Royal Romance 25 січня 2024 року тимчасово відчалила для підтвердження її технічної спроможності, плавучості та роботи двигунів. Проведення цих заходів відбулось за рішенням Окружного суду м. Спліт (Хорватія). Для забезпечення законності під час технічної перевірки спостереження здійснюється Капітаном порту за участі поліцейських Хорватії. Згідно профільний сайту Marintraffic.com, підтверджено відхід яхти о 10:35 та прихід о 12:47 (UTC +1)", – йдеться у повідомленні.

Крім того, влада Хорватії повідомила про ухвалення Окружним судом міста Спліт рішення передати судно Royal Romance Україні на підставі запиту про міжнародно-правову допомогу.

"Отримано запевнення, що Хорватія очікує якнайшвидшої передачі судна Україні. На думку хорватської сторони, правових перешкод для здійснення цього наміру не існує. Крім того, АРМА отримало погодження на проведення повторного огляду цього активу для проведення якісної реалізації. Після проведення оцінки арештованого активу АРМА планує здійснити його реалізацію. Продаж цього лоту стане першим прикладом реалізації арештованих активів, що перебувають за кордоном", – запевнили у відомстві.