Американський лідер закликав якнайшвидше ухвалити законопроєкт, в якому передбачено понад 60 млрд доларів на допомогу України.

Президент США Джо Байден закликав сенаторів якнайшвидше проголосувати за представлену Сенатом двопартійну угоду про національну безпеку, в якій на допомогу Україні передбачено 60 млрд доларів. Відповідну заяву Байдена у неділю, 4 лютого, публікує сайт Білого дому.

Байден заявив, що він "рішуче" підтримує двопартійну угоду, оприлюднену в неділю.

"Зараз ми досягли згоди щодо двопартійної угоди про національну безпеку, яка включає найжорсткіший і найсправедливіший набір прикордонних реформ за останні десятиліття. Я рішуче підтримую її", - заявив Байден.

Він зазначив, що двопартійна угода про національну безпеку також стосується двох інших важливих пріоритетів.

"Вона дозволить Сполученим Штатам продовжувати нашу життєво важливу роботу разом з партнерами по всьому світу, відстоювати свободу України і підтримувати її здатність захищатися від російської агресії. Як я вже говорив раніше, якщо ми не зупинимо апетит Путіна до влади і контролю в Україні, він не обмежиться лише Україною, і ціна для Америки зросте", - йдеться у заяві.

Байден також зазначив, що ця угода також надає Ізраїлю те, що йому потрібно для захисту свого народу і захисту від терористів ХАМАС. І вона забезпечить життєво необхідну гуманітарну допомогу для палестинського народу.