На завершальному етапі спецоперації обох зловмисників було затримано,коли вони шпигували за потенційними цілями для окупантів.

У Києві та в Одесі затримано двох агентів ФСБ, які готували ракетні удари по військових частинах Сил оборони та об’єктах енергетики і телекомунікацій у трьох регіонах. Про це 27 березня повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що у зоні особливої уваги агентів були армійські підрозділи, які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, а також Київська телевежа і столична ТЕЦ.

Спочатку зловмисники намагались виявити місця базування українських військ, а потім направити окупантам відповідні координати для коригування повітряних атак, - йдеться у повідомленні СБУ.

Для прихованого збору розвідданих один з російських агентів влаштувався експедитором в одеську компанію, яка постачає продукти харчування підрозділам Сил оборони.

Інший фігурант збирав інформацію про технічний стан Київської телевежі після її обстрілу у березні 2022 року.Також він фотографував зовнішній вигляд однієї з теплових електростанцій, яка забезпечує електрикою і теплом значну частину столичного регіону.

Ця інформація потрібна була агресору для прийняття рішення щодо коригування повторних або здійснення нових ударів по місцевій ТЕЦ і телевежі.

Співробітники СБУ своєчасно викрили розвідувальну активність російських агентів і поетапно задокументували її.

На завершальному етапі спецоперації обох зловмисників було затримано,коли вони шпигували за потенційними цілями для окупантів.

Одним із ворожих поплічників виявився інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси. Інший - 24-річний киянин.Наприкінці січня цього року вони були дистанційно завербовані кадровим співробітником ФСБпо Москві та Московській області.

Обом фігурантам повідомлено про підозру. Їм загрожує довічне ув’язнення.