Затриманий перебуває під вартою без права внесення застави, йому загрожує до 8 років тюрми, повідомили в СБУ

СБУ затримала ворожого інформатора, який шпигував за комплексами ППО на Кіровоградщині і прагнув поповнити лави "вагнерівців". Про це у вівторок, 20 лютого, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що серед пріоритетних "цілей" агента були пункти дислокації українських комплексів протиповітряної оборони, а також його цікавили координати складів з озброєнням і боєприпасами українських захисників.

"Отримані відомості він направляв до декількох російських Телеграм-каналів, які координують спецслужби РФ для збору розвідданих про Сили оборони України. Крім того ворожий інформатор на початку повномасштабної війни хотів приєднатися до бойовиків приватної військової компанії Вагнер і воювати проти України", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника, поетапно задокументували його злочинні дії й затримали.

"Цього року він з власної ініціативи почав "зливати" інформацію про Сили оборони до ворожих інтернет-ресурсів. Щоб зібрати розвіддані, зловмисник виходив на місцевість, де приховано фіксував об’єкти військової інфраструктури. Для конспірації розвідувальної активності фігурант постійно змінював сім-карти мобільних операторів", - повідомляють в СБУ.

Затриманий перебуває під вартою без права внесення застави, йому загрожує до 8 років тюрми.