Співробітники СБУ завчасно викрили російського інформатора та затримали його. Також було проведено додаткові заходи для убезпечення позицій українських військ.

Служба безпеки зірвала нові спроби воєнної розвідки РФ отримати стратегічно важливу інформацію про Сили оборони на півночі Харківщини та затримала інформатора росіян. Про це 22 травня повідомляє СБУ.

Зазначається, що найбільше ворога цікавили геолокації важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити Вовчанськ. Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба залучила місцевого підприємця.

Під виглядом вирішення комерційних питань він об’їжджав прифронтову місцевість, де приховано фіксував координати українських військ. Також фігурант "втемну" використовував своїх колег та знайомих, у яких вивідував інформацію під час побутових розмов. У подальшому зловмисник узагальнював отримані відомості та надиктовував їх у голосових повідомленнях для російської розвідки.

Зрадник детально описував розташування українських захисників з прив’язкою до місцевих орієнтирів. Одержані розвіддані росіяни планували використати для підготовки авіаційних та ракетних ударів.

Співробітники СБУ завчасно викрили російського інформатора та затримали його. Також було проведено додаткові заходи для убезпечення позицій українських військ.

Затриманому повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості.

Фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років тюрми.

 Затриманому повідомили про підозру. Фото: СБУ