Затриманим виявився колишній працівник одного з оборонних підприємств у Миколаївській області.

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного інформатора воєнної розвідки РФ на Миколаївщині. Зловмисник намагався, використовуючи дрони, виявити бойові позиції комплексів протиповітряної оборони ЗСУ. Про це СБУ повідомляє на своєму каналі в Telegram у вівторок, 19 березня. 

"Щоб відслідкувати місця базування української ППО, фігурант запускав безпілотні літальні апарати, які були обладнані камерами відеофіксації... Інформацію він месенджером передавав "зв’язковому" російської спецслужби. Ним виявився колишній співробітник розформованого спецпідрозділу міліції Беркут, який... перебуває у Криму та співпрацює з окупантами", - йдеться в повідомленні.

СБУ викрила інформатора на початку його розвідувальної активності. Це дозволило задокументувати дії фігуранта та захистити місця дислокації підрозділів ЗСУ. Зловмисника затримали у власному помешканні.

"Під час обшуку в його оселі вилучено дрони-розвідники, які він застосовував для збору розвідданих. Також у затриманого виявлено речовини, що використовують для кустарного виробництва вибухівки... Ворожий поплічник міг готувати підрив на об’єктах Сил оборони, які потрапляли на камери його безпілотників", - ідеться в повідомленні.

Пособник ворога - колишній працівник місцевого оборонного заводу. Російські спецслужби звернули на нього увагу через його проросійські коментарі в соцмережах, де він підтримував агресивну війну проти України.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмисник нині перебуває під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми.