Українські бійці за добу відбили 21 атаку ворога в районі Синьківки та ще дві атаки східніше Петропавлівки Харківської області.

Сили оборони України продовжують тримати оборону в районі Авдіївки та зайняті позиції на лівобережжі Дніпра в Херсонській області. Протягом доби відбулося 120 бойових зіткнень. Про це йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому у Facebook в четвер, 14 грудня.

Загалом ворог завдав 17 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Куп’янський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ Хортиця українські захисники відбили 21 атаку ворога в районі Синьківки та ще дві атаки східніше Петропавлівки Харківської області.

Лиманський напрямок

Українські воїни відбили дві атаки ворога в районі Серебрянського лісництва Луганської області та східніше Тернів Донецької області.

Бахмутський напрямок 

ЗСУ відбили шість атак противника біля Іванівського, Андріївки та Кліщіївки Донецької області. В свою чергу, Сили оборони України продовжують завдавати ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авдіївський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ Таврія українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Сили оборони успішно відбили 29 атак противника східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 28 атак південніше Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Мар’їнський напрямок

Сили оборони стримують ворога в районах Новомихайлівки та Красногорівки Донецької області. Тут наші захисники відбили 19 атак.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили шість атак противника поблизу Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

Мелітопольський напрямок

Українські бійці продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Херсонський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ Одеса українські воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Втрати РФ

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по п'ять районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також склад боєприпасів противника.