Наталя Гуменюк зазначила, що один із дронів, який був спрямований на Одещину, "мав дуже складне маневрування".

Російські окупанти застосували нову тактику із запуском шахедів по Україні. Про це заявила очільниця Об'єднаного координаційного (ОК) прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону Єдині новини.

"Ворог спершу запустив дрони типу Shahed, які ворог спрямовував у два нетипових напрямки за нашою зоною відповідальності. Це по Кіровоградщині та на Одещину. Так ворог намагався "розгалузити" зосередженість сил ППО і перевірити її готовність. Чотири дрони на Кіровоградщині були знищені. І в той же час ворог застосував тактичну авіацію. З тимчасово окупованої Херсонщини на Кіровоградщину спрямували ракети Х-59, які також були знищені силами ППО ще на підльоті, в небі Дніпропетровщині", - розповіла вона.

За її словами, російські дрони вночі дійсно перетинали кордон з Молдовою.

"Один із дронів, який був спрямований на Одещину, мав дуже складне маневрування. І, очевидно, був провокативно закладений маршрут з перетином державного кордону на українсько-молдавській ділянці. Ми зафіксували перетин кордону і пролетівши там кілька десятків кілометрів, дрон повернувся в повітряний простір України і був знищений силами ППО", - додала чиновниця.

Вона прокоментувала слова молдовської сторони про те, що російських дронів на їхній території не було. Гуменюк вважає, що в Кишиневі не мають достатньої кількості інформації стосовно цього.

"На жаль, ми вже маємо такий досвід за час повномасштабного вторгнення. Спершу кажуть, що нічого не було, а потім відбувається прояснення ситуації. Цілком ймовірно, що попередня інформація була не дуже ретельно перевірена. Ми будемо продовжувати співпрацю з нашими партнерами і я думаю, що досить скоро ясність буде внесена", - резюмувала очільниця ОК прес-центру Сил оборони півдня.