Окупанти намагаються в такий спосіб підняти бойовий дух свого окупаційного війська, вважає Наталія Гуменюк.

Росіяни навмисно розганяють чутки про "вагнерівців" у Херсонській області, щоб зупинити своїх дезертирів. Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк у п’ятницю, 22 вересня.

"В умовах гібридної війни, скоріш за все, вони намагаються в такий спосіб підняти бойовий дух свого окупаційного війська, тому що дійсно потребують там додаткових резервів. Але насправді ми фіксуємо прибуття Росгвардії, "кадирівців", і це відбулося ще кілька тижнів тому для стримування дезертирських настроїв в самих окупаційних військах", – заявила вона.

Гуменюк стверджує, що росіяни фіксують у себе посилений рух дезертирського напрямку в результаті боїв на Запорізькому напрямку і від потужної контрбатарейної боротьби на Херсонському напрямку

"Тому місцеві підрозділи, які вже більш-менш зорієнтувались по Херсонщині, вишукують способи як перейти у вигляд цивільних, тобто знову почались факти виявлення окупантів, які перевдягаються в цивільне і намагаються загубитися серед цивільного населення", – повідомила вона.

За її словами, перевдягнені загарбники намагаються виїхати з Херсонщини в евакуаційних колонах.