Причиною зростання цін називають зниження пропозиції продукції низької якості. Якісну продукцію виробники намагалися закладати на зберігання

Ціни на цибулю в Україні зросли до 12-16 грн/кг ($0,33-0,44/кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж минулого тижня. Про це повідомляє EastFruit.

Основною причиною зростання цін називають зниження пропозиції продукції низької якості, тоді як якісну продукцію виробники намагалися закладати на зберігання, небезпідставно очікуючи, що ціни на неї зростатимуть.

Крім того, подорожчання цибулі провокує помітне пожвавлення торгової активності напередодні новорічних свят. При цьому, пропозиція якісної цибулі на сьогодні дещо обмежена, що також сприяє зростанню цін на дану продукцію.

За інформацією EastFruit, станом на 7 грудня цибулю українські фермери реалізовували щонайменше на 43% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Разом з тим, учасники ринку не виключають, що підвищувальний ціновий тренд у цьому сегменті збережеться й надалі, за умови збереження сьогоднішніх темпів збуту.