Депутат від Європейської солідарності обіцяв за 50 тисяч доларів "відмазати" іноземця від екстрадиції. Йому оголосили підозру.


Народний депутат від партії Європейська солідарність Сергій Алєксєєв за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції. Про це повідомила пресслужба СБУ в п'ятницю, 30 червня.

 

"СБУ з ДБР задокументувала злочинні дії одного із чинних народних депутатів України, який вимагав гроші з громадянина однієї із європейських країн. За 50 тисяч доларів нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції", - йдеться у повідомленні.

 

Депутат "гарантував", що використає власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

За даними слідства, було зафіксовано одержання 30 тисяч доларів. Раніше нардеп отримав ще 20 тисяч доларів.
 

Депутату, голові підкомітету у комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності повідомили про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах. 

 

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 



 


Тим часом у партії Європейська солідарність назвали обшуки у нардепа Алєксєєва "продовженням провокацій і тиску" на представників політсили.



"Сьогодні вночі, в найкращих традиціях НКВДистських трійок, у народного депутата Сергія Алєксєєва співробітники ДБР та СБУ провели обшуки, які відбулися без постанови суду, з невнятними поясненнями про негайну необхідність провести слідчі дії. Під час обшуку було вилучено закордонні паспорти, телефони, гроші", - йдеться в повідомленні на сайті політсили.


Євросолідарність розцінює ці дії як "продовження політичних провокацій, спрямованих на дискредитацію політичної сили і залякування її представників та перешкоджання діяльності народного депутата", наголосили у партії.