У ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС фахівці фіксують незначне зниження рівня вод. з технологічних причин без світла опинились жителі Полтавської області. Через негоду без електроенергії частково Сумська та Чернігівська області. Про це у четвер повідомили у Міненерго, пише УНН.

“Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,20 м”, - йдеться у повідомленні.

Однак, цього достатньо для забезпечення потреб станції, вказали в Міненерго.

Генерація

На одній з ТЕС у прифронтовому регіоні включили в роботу енергоблок, який раніше було відключено через пошкодження, викликані бойовими діями. Він додав до енергосистеми 125 МВт потужності.

У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної.

Ситуація в прифронтових областях

У Донецькій області через бойові дії знеструмлено 110 населених пунктів. У Запорізькій області знеструмлено 69 населених пунктів. Також без світла залишається частина споживачів у Дніпропетровській, Харківській, Сумський, Херсонській, Чернігівській областях.

У місті Херсон залишаються без світла 11,3 тисячі споживачів.

Ситуація в регіонах

У Дніпропетровській області з технологічних причин виникло займання в мережі розподільних ліній. Пожежу ліквідували.

У Полтавській області через технологічне відключення без світла залишилось 1,8 тисячі споживачів, зокрема була знеструмлена лікарня міста Лубни.

Наслідки негоди

Внаслідок несприятливих погодних умов відключені 14 населених пунктів у Сумський та Чернігівській областях. За минулу добу у Сумській області підключили 12 населених пунктів, відновлювальні роботи тривають.

Експорт та імпорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 4 551,00 МВт*год. Експорт відсутній.