Згідно з логікою ООН, повномасштабна війна цілком вкладається в рамки допустимого "не-геноциду", зазначив Михайло Подоляк.

ООН демонструє нескінченний майстер-клас "політичної беззубості і непрямого заохочення злочинця". Про це у вівторок, 5 вересня, написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

Як відомо, вчора голова міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Мьосе заявив, що організація досі "не має достатньо наявних доказів", що в країні відбувається геноцид.

"Росіяни прийшли нас вбивати... по-доброму, масово. Саме українців, але без умислу. І ракети летять на міста щоночі, так само по-доброму. І спроба зруйнувати енергетичну інфраструктуру взимку, щоб люди гинули від морозів – абсолютно випадкова", – написав Подоляк.

Він констатує, що згідно з логікою ООН, повномасштабна війна, що триває вже понад 560 днів, коли сотні українських міст і сіл були стерті з лиця землі, цілком вкладається в рамки допустимого "не-геноциду".

"І офіційні заклики "вбий українця!" не мають умислу. І тортури у фільтраційних таборах з примусом відмовитися від української ідентичності і нав'язати російську – теж з любов'ю. Міністерство любові. Ах так, росіяни ще не діють так, як у Руанді, не вбивають людей мільйонами. Ось якби українці добровільно виходили на дорогу, ставали на коліна, покірно віддавали голову російському солдату, щоб він її відрізав, масово, для протоколу, тоді так. Тоді мова йде про геноцид", – заявив радник керівника ОП.

Подоляк зазначив, що в такому разі, за думкою ООН, мова йде про нібито "правильну війну", де трохи ріжуть, палять, ґвалтують на етнічно-державному ґрунті.

"І нехай собі продовжують, так, пане Мьосе? Вони мають право, тому що ООН це заохочує, так?", – додав він.