Росія вкрай зацікавлена перенаситити країни демократій безліччю конфліктів і в такий спосіб частково відвернути їх від допомоги в головному протистоянні – в Україні, зазначив Михайло Подоляк.

Червоне море стало ще однією точкою військової напруженості, у якому єменські хусити активно знищують міжнародне право. Про це написав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у Telegram в п’ятницю, 12 січня.

"Глобальна нестабільність зростає. Ще одна масштабна точка військової напруженості – Червоне море, у якому єменські хусити активно знищують міжнародне морське право, міжнародну навігацію. Такого беззаконня більшає в різних частинах світу", – констатував він.

Подоляк наголосив, що Росія, розпочавши велику війну в Україні та демонстративно зруйнувавши всю архітектуру глобальної безпеки й глобального права, показала приклад усім агресивним режимам: "Сьогодні час безкарних убивств, атак, руйнувань. Атакуйте та вбивайте".

На його думку, Росія часто виступає прямим чи опосередкованим донором, фінансистом, консультантом багатьох ескалацій у різних регіонах, бо вкрай зацікавлена перенаситити країни демократій безліччю конфліктів і в такий спосіб частково відвернути їх від допомоги в головному протистоянні – в Україні.

"Висновок простий: повернути світ до правил, до стабільності, до передбачуваності можна лише після краху/програшу путінської Росії. Будь-які інші рішення тільки провокуватимуть інші руйнівні процеси", – резюмував Подоляк.