Питання звільнення Безуглої так і не змогли внести у порядок денний засідання парламенту через блокування трибуни.


Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук достроково завершив засідання парламенту в середу, 10 січня, після того, як група депутатів заблокувала трибуну з вимогою поставити на розгляд питання про відкликання члена фракції Слуга народу Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

"Схоже, конструктивної роботи не буде. Тому є пропозиція завершити на сьогодні засідання. Про час його продовження буде повідомлено додатково", - сказав голова Ради, свідчить трансляція, яку вів у соцмережах нардеп від Євросолідарності Олексій Гончаренко.

 

На розгляді питання про відкликання Безуглої наполягали, зокрема, члени фракції Європейської солідарності та голова міжфракційного депутатського об'єднання Розумна політика Дмитро Разумков. Але питання не було внесено до порядку денного.

 

Безугла обіймає посаду заступниці голови комітету Ради з національної безпеки з 29 серпня 2019 року. Після відкликання із займаної посади, відповідно до закону, вона залишиться членом комітету.