У період 1-8 грудня у Петра Порошенка були заплановані візити лише до Польщі та США, запевнили у Європейській солідарністі.

Служба безпеки України поширила "неправдиве повідомлення" про нібито заплановану зустріч лідера Європейської солідарністі, народного депутата Петра Порошенка з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Про це йдеться в коментарі пресслужби партії, оприлюдненому в суботу 2 грудня.

"Викликають відвертий подив спроби влади виправдати фактичний зрив візиту лідера опозиції Петра Порошенка до Вашингтона контррозвідувальною інформацію СБУ про ймовірність зустрічі пʼятого президента України з премʼєр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та теоретичне використання бесіди російськими спецслужбами", – заявили у партії.

Стверджується, що у період 1-8 грудня у Петра Порошенка були заплановані візити лише до Польщі та США.

"На жаль, Служба безпеки України розповсюдила неправдиве повідомлення, що скасування підписаного головою ВР розпорядження про відрядження та заборона виїзду Порошенку 1 грудня були повʼязані із зустріччю з Орбаном. Тут не йдеться про якісь інші дати… Парадокс офіційних розʼяснень СБУ ще й у тому, що пʼятого президента України, як не дивно, не випускали до Угорщини, а по факту не випустили до Вашингтона. Одним безглуздим рішення вдарили одразу по двох сторонах – і в Будапешт плюнули, і у Вашингтон поцілили", – йдеться у коментарі.

У партії стверджують, що в США також не випустили і всіх депутатів Європейської солідарності, які отримали запрошення на форум Міжнародного демократичного союзу, а також на зустрічі в Пентагоні, Конгресі і Держдепі США.