На суходолі Сили оборони України продовжують утримувати під контролем ключові висоти та райони оборони.

Україна продовжує змінювати тактику дій, в тому числі і на морі. Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, атаки безекіпажних українських дронів на військові кораблі противника виявилися настільки ефективними, що це дозволяє говорити про зміни у стратегії бойових дій на морі в цілому. Україна продовжує і продовжуватиме цілеспрямовано нищити російський Чорноморський флот. Ураження відразу кількох російських кораблів у Севастополі упродовж кількох минулих днів є лише частиною цього процесу.

Сирський також зазначив, що на суходолі Сили оборони України продовжують утримувати під контролем ключові висоти та райони оборони.

"Наша мета - не допустити втрати своєї території, максимально виснажити противника, завдати йому найбільш можливих втрат, сформувати і підготувати резерви для проведення наступальних дій", - сказав головнокомандувач ЗСУ.

Він додав, що українські артилеристи використовують високоточні боєприпаси для ураження скупчень противника навіть за десятки кілометрів від лінії фронту.

"Ворог щодобово не лише несе значні втрати у живій силі та техніці, включаючи артилерійські системи, - він ніколи й ніде не може почуватися у безпеці, зокрема і на тимчасово окупованих територіях України. Це важливий психологічний фактор. Їм не буде спокою на нашій землі", - заявив Сирський.

Він навів статистику російських втрат. Лише за лютий-березень цього року (станом на 26 березня) ворог втратив понад 570 танків, близько 1430 бойових броньованих машин, майже 1680 артилерійських систем та 64 системи ППО. Українським Силам оборони вдалося також суттєво знизити активність ворога у повітрі. Лише за 10 днів у лютому вони збили 13 літаків противника, включаючи відразу два стратегічно важливі літаки спостереження та управління А50.